
Начало » Университетът » Членство в организации » Международни » Сдружение Европейска федерация по хранителна наука и технологии (EFFoST)
Европейската федерация по хранителна наука и технологии (EFFoST) работи за устойчивото развитие на хранителната промишленост и производството на здравословни храни последством обмен на знания. Като неправителствена организация с идеална цел, EFFoST поддържа по-нататъшното развитие на хранителната наука и технологии. EFFoST дава възможност на учените, инженерите, технолозите и бизнеса в областта на храните и релевантните области на науката, както и на европeйските творци на политики, да развиват нови и иновационни технологии в хранителните производства. Над 130 дружества, институти и университети от цяла Европа са колективни членове на EFFoST. EFFoST представлява европейски филиал на Международния съюз по хранителна наука и технологии (IUFoST), който на свой ред е член на Международния съвет за наука (ICSU), поддържан активно от ЮНЕСКО и ООН.
Copyright © 2025 ТУ-София - ЦИР