Начало » Университетът » Колежи » Колеж - Сливен » Специалности » Хранителни технологии в бита и туризма
Хранителни технологии в бита и туризма
Хранителните технологии са отрасъл, който непрекъснато се разширява, развива и обновява. Производството на храни в съвременните условия е една от индустриите, които осигуряват високо ниво на заетост и има нужда от добре подготвени специалисти.
Хранителни технологии в бита и туризма
Специалността „Хранителни технологии в бита и туризма“, подготвя специалисти, които успешно да се реализират като организатори или ръководители на малки фирми в системата на хранителната промишленост и туристическата индустрия; консултанти в областта на производството на храни и кулинарни изделия, с оглед на повишаване на тяхното хранително и екологично качество; консултанти в областта на здравословното и диетичното хранене.
Кандидатства се с:
Тест по математика,
и/или Държавен зрелостен изпит по математика,
и/или Държавен зрелостен изпит по физика,
и/или Държавен зрелостен изпит по български език и литература.
и/или Държавен зрелостен изпит по география.
и/или Държавен зрелостен изпит по химия.
СПЕЦИАЛНОСТ „ ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ В БИТА И ТУРИЗМА“
I семестър
II семестър
III семестър
IV семестър
V семестър
VI семестър
Допълнителни възможности за студентите от Колеж – Сливен:
Да придобият професионална квалификация “учител”;
Да се обучават паралелно по втора специалност;
Да се обучават в рамките на един семестър в TEI - Атина, Гърция и Университета в Марибор, Словения;
Да участват в стажантски програми в страната и в чужбина - САЩ, Великобритания, Испания;
Да провеждат учебни практики във фирмите на Пежо, Фолксваген, Мерцедес, Опел, Тойота, Ситроен;
Да продължат обучението си за придобиване на образователно-квалификационна степен “Магистър” и образователната и научна степен “Доктор”.
Да спортуват - туризъм, волейбол, баскетбол, тенис на маса, футбол и др.
Завършилите студенти се реализират като:
· Мениджъри, специалисти и организатори на малки фирми в системата на туристическата индустрия;
· Специалисти по месо, мляко и млечни продукт;, хляб и хлебни изделия в хранителната промишленост;
· Експерти по идентификация, категоризация и оценка на хранителните продукти в хранителната верига;
· Консултанти по научно-практическа, методична и контролна дейност в областта на производството на храни и кулинарни изделия;
· Учители в професионалните гимназии по учебни дисциплини в областта на хранителната промишленост и туризма.
професионален бакалавър по ХТБТ
5.12. Хранителни технологии
Форма на обучение:
Редовно - 3 години
маг. инж. Марияна Ганева
Email: sr@tu-sofia.bg
Кабинет: 11
Copyright © 2024 ТУ-София - ЦИР