faculties_present_img

Остават 2 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2017 г.

bait2017.jpg
 

Наближава крайният срок за регистрация за „Наградите на БАИТ” за 2017 г.

До този момент са направени 42 регистрации във всички категории на конкурса.  

Най-много кандидатури – 10, са подадени в „Образователна награда“, която традиционно е най-оспорваната категория. 9 са регистрираните участници в новата за това издание на конкурса категория „Успешен български ИКТ продукт“. В нея претенденти за отличие са компании със собствени продукти, които позиционират българския ИКТ бранш на световния пазар.

Покана към преподаватели и студенти/ученици да се включат в конкурса Наградите на БАИТ за 2017г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии.

По традиция кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Това издание на конкурса е и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Вашите преподаватели, студенти и ученици имат възможност да кандидатстват в две от категориите - Образователна награда и Младежка награда.

Образователната награда има за цел да отличи личности/екипи, създаващи кадри за ИКТ индустрията и/или иновации в образованието, в рамките на 2017 г. Категорията е отворена за частни и държавни образователни институции и инициативи.

Победителите до сега в тази категория са били: 2016 - Софтуерен университет ООД, 2015 - Враца Софтуер Общество, 2014 - Софтуерен университет ООД; 2013 - Уча.се; 2012 - Академия Телерик; 2011 - Нимеро ЕООД.

В категорията „Младежка награда“ могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат осъществен проект в сферата на ИКТ, в рамките на 2017 г.

Победителите до сега в категорията са: 2016 - Звездин Бесарабов /ученик/, 2015 - ИКТ клуб с проекта „Умна ръкавица“ - Valkyrie, 2014 - Иван Атанасов от Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 - екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 - Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 - екип от МГУ.

Тази година ще бъдат връчени награди в 11 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска Администрация, Start Up компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света и Награда за специален принос.

Победителите във всяка категория ще получат предметна награда, предоставена от Opel, както и ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела.

Носителят на Наградата за специален принос ще получи ползване на автомобил Opel Insignia за една седмица и уикенд за двама в Банско.

По традиция кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Това издание на конкурса е и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 15 януари 2018 г.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2017 г. се провеждат с подкрепата на:

Златен спонсор: Банка ДСК

Сребърен спонсор: Майкрософт България

Със специалното участие на Община Русе

В партньорство с: БТА, БНТ, БНР, ICT Media, TechNews, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Junior Achievement България, Innovation Starter, LauncHub Ventures, Eleven, b2b Media, бгПРЕДПРИЕМАЧ, SocialEvo, EventsMedia.bg и ABLE.