faculties_present_img

Посланиците на Франция и Мароко гости на випускниците от ФФОЕ

В месеца на франкофонията специални гости на официалната церемония по връчване на дипломите на Випуск 2016 във Факултета за френско обучение по електроинженерство бяха Техни Превъзходителства г-н Ерик Льобедел, посланик на Република Франция и г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко.

Посланик Льобедел, който е голям приятел на ТУ, пожела на младите специалисти много успехи в научния и професионалния живот на базата на франкофонското образование, както в България, така и в Европа.

 Обучението в първия в България Факултет за френско обучение по електроинженерство (ФФОЕ) започва през 1993 г., с подписването на Конвенция с Асоциацията на франкофонските университети – AUF. Асоциацията AUF, със седалище в Монреал, Канада, обединява над 730 университета и висши училища с преподаване на френски език във Франция, Канада, Белгия, Швейцария, Средна и Източна Европа, Азия и Африка. Абсолвентите му задоволяват потребността на иновативните компании от френско елитарно инженерно образование в България по „Електроинженерство на френски език“, включващо магистърските специалности „Информатика и комуникации" и "Електроника, автоматика и електротехника".