faculties_present_img

По-малко от седмица остава до крайния срок за регистрация за конкурса "Наградите на БАИТ" за 2018 г.

2018Bait.jpg

До този момент са направени 34 регистрации в 9 категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г.

Най-оспорвана е надпреварата в категория Журналистически принос, където вече шестима журналисти са изпратили свои материали за ИТ сектора. 4 са кандидатурите в категориите Държавна администрация и Общинска администрация, където се съревновават различни проекти, чиято цел е подобрено и модерно обслужване на гражданите. Конкуренцията е силна и в категориите Startup компания и Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения.

От името на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) отправяме покана към ръководените от Вас учебни заведения, към Вашите преподаватели, студенти и ученици, да се включат в конкурса.

Те имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда.

Сред кандидатурите в тези категории са:

  • платформа за дигитално управление на училищни институции, както и новосъздадената гимназия по програмиране в Бургас.
  • ИТ проекти , разработени от студенти и ученик

Образователната награда има за цел да отличи личности/екипи, създаващи кадри за ИКТ индустрията и/или иновации в образованието, в рамките на 2018 г. Категорията е отворена за частни и държавни образователни институции и инициативи.

Победителите досега в тази категория са били: 2017 - Министерство на образованието и науката за Образователна платформа „ТВОЯТ ЧАС“, 2016 - Софтуерен университет ООД, 2015 – Враца Софтуер Общество, 2014 - Софтуерен университет ООД; 2013 – Уча.се; 2012 – Академия Телерик; 2011 – Нимеро ЕООД.

В категорията Младежка награда могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат осъществен проект в сферата на ИКТ, в рамките на 2018 г.

Победителите досега в категорията са: 2017 - Илиян Кордев /ученик/, 2016 – Звездин Бесарабов /ученик/,  2015 – ИКТ клуб с проекта „Умна ръкавица“ – Valkyrie, 2014 - Иван Атанасов от  Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 – екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 – Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 – екип от МГУ.

По традиция кампанията и церемонията по награждаването на победителите се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

Тази година ще бъдат връчени награди в 11 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска Администрация, Start Up компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света и Награда за специален принос.

Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Като официален партньор на БАИТ, СуперХостинг.БГ ще предостави на победителя във всяка една категория, хостинг и домейн за една година. Предметни награди за победителите предоставят и Солитрон България, също партньор на конкурса. Всеки отличен ще получи една от изброените награди - таблет Lenovo, LED монитор ACER или смарт часовник Xiaomi. 

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2019 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 14 януари 2019 г.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2018 г. се провеждат с подкрепата на:

Златен спонсор: А1 България

Сребърни спонсори: ДАТЕКС, Електронен подпис B-trust, Уникредит Булбанк, Суперхостинг.БГ и Поликомп

Бронзови спонсори: Сиела Норма, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Солитрон България и Sofia Airport Center

В партньорство с: БТА, БНР, БНТ, TechNews, ICT Media, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Eleven, бгПРЕДПРИЕМАЧ, b2b Media, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Innovation Starter, Junior Achievement България, EventsMedia.bg, LauncHub Ventures, Smart News, NewBusiness.bg, Pixel Media и Българска стартъп асоциация