faculties_present_img

Стартира регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2017 г.

bait2017.jpg
 

Първите 2 кандидатури в конкурса „НАГРАДИТЕ НА БАИТ” ЗА 2017 Г. са вече подадени. Те са в категориите Младежка награда и Общинска администрация.

Покана към преподаватели и студенти/ученици да се включат в конкурса Наградите на БАИТ за 2017г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии.

По традиция кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Това издание на конкурса е и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Вашите преподаватели, студенти и ученици имат възможност да кандидатстват в две от категориите - Образователна награда и Младежка награда.

Образователната награда има за цел да отличи личности/екипи, създаващи кадри за ИКТ индустрията и/или иновации в образованието, в рамките на 2017 г. Категорията е отворена за частни и държавни образователни институции и инициативи.

Победителите до сега в тази категория са били: 2016 - Софтуерен университет ООД, 2015 - Враца Софтуер Общество, 2014 - Софтуерен университет ООД; 2013 - Уча.се; 2012 - Академия Телерик; 2011 - Нимеро ЕООД.

В категорията „Младежка награда“ могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат осъществен проект в сферата на ИКТ, в рамките на 2017 г.

Победителите до сега в категорията са: 2016 - Звездин Бесарабов /ученик/, 2015 - ИКТ клуб с проекта „Умна ръкавица“ - Valkyrie, 2014 - Иван Атанасов от Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 - екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 - Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 - екип от МГУ.

Тази година ще бъдат връчени награди в 11 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска Администрация, Start Up компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света и Награда за специален принос.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2018 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

По традиция кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Това издание на конкурса е и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 15 януари 2018 г.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2017 г. се провеждат с подкрепата на:

Златен спонсор: Банка ДСК

Сребърен спонсор: Майкрософт България

Със специалното участие на Община Русе

В партньорство с: БТА, БНТ, БНР, ICT Media, TechNews, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Junior Achievement България, Innovation Starter, LauncHub Ventures, Eleven, b2b Media, бгПРЕДПРИЕМАЧ, SocialEvo, EventsMedia.bg и ABLE.