faculties_present_img

Участвайте в най-големия хакатон на НАСА Space Apps Challenge

NASA_2017.jpg

На 29-30 Април 2017 г. България ще участва за пета поредна година в международното състезание на НАСА International Space Apps Challenge.
 

Целта на състезанието е да дава възможност и да насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми. Space Apps Challenge ще се проведе едновременно в над 100 различни градове по целия свят. Тази година в България, състезанието ще се проведе в София, Бургас, Пловдив и за първи път в Русе. България ще се състезава на глобалните финали с 12 разработки - най-добрите три решения от всяка локация.

Състезанието се провежда с подкрепа на организации партньори и спонсори. Технически Университет – София е специален партньор на състезанието.

В състезанието могат да се включат екипи от всички възрасти, няма ограничения за участниците в екип.  
Тази година фокусът на предизвикателствата ще бъде насочен към категгорията Земя.

Предизвикателствата и регистрацията за участие се обявяват края на март! Участвайте!

Състезателите ще имат за задача в рамките на 48 часа на 29-30 април да разработят и представят проект на концептуално ниво, на ниво прототип, или завършено решение. Решенията могат да бъдат: мобилни приложения, софтуер, хардуер, визуализиране на данни, платформа за разрешаване на проблеми и други идеи, като допринесат за изследването на космоса и да подпомогнат подобряването на живота на Земята.
 
За повече информация за състезанието, програмата и организациите домакини:
 http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg и https://2017.spaceappschallenge.org/

И на фейсбук страницата https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria/