faculties_present_img

Национална конференция с международно участие "Електроника 2018"

ИмеНационална конференция с международно участие "Електроника 2018"
Начална дата17-05-2018
Крайна дата18-05-2018
Място на провежданеНационален дом на науката и техниката гр. София, ул. Раковски №108
Резюме

Националната конференция с международно участие "ELECTRONICA 2018" е технически съ-спонсорирана от IEEE (IEEE конференция # 44534).

Приетите и представените доклади ще бъдат предадени за включване в цифровата библиотека IEEE Xplore, както и за индексиране в Scopus и Web of Science. Работният език на конференцията е английски

ЕЛЕКТРОНИКА 2018 ще продължи започнатата от конференциите “ЕЛЕКТРОНИКА” дискусия за състоянието и перспективите на българската електроника, компютърната техника и телекомуникациите в условията на пазарна икономика и членството в ЕС и ще обсъди научни доклади с принос в теорията и практиката от български и чуждестранни специалисти. Предвижда се участие на водещи фирми от бранша и кръгла маса. Ще се организира изложба и кариерен форум.

Конференцията се организира от Съюза по електроника, електротехника и съобщения, Техническия университет - София, IEEE - българска секция и Факултета по електронна техника и технологии при ТУС със съдействието на Федерацията на научно-техническите съюзи в Р. България, Българската академия на науките, Техническия университет – Варна, Техническия университет – Габрово, Русенския университет „Ангел Кънчев”; VDE – Германия и водещи фирми в областта на електрониката.

Уеб страницаhttp://e-university.tu-sofia.bg/e-conf/?konf=28