faculties_present_img

Първият български състезателен екип във Formula Student

formula.jpg

За принос в научноизследователската дейност и утвърждаване на авторитета на Техническия университет инж. бак. Бончо Върхошков, МТФ получи (28.02.) Почетната грамота на  Научноизследователския сектор за участие и ръководство в проекта  „Разработване на състезателен автомобил тип Формула студент".

От 2015 г. България също има свой състезателен екип, група студенти от Техническия университет - София, обединени от каузата да създадат собствен продукт и да запалят интереса към инженерните специалности, който взе участие в изданието на Formula Student през лятото на 2016 г. С работата си по проекта те доказаха, че образованието и бизнесът могат да си бъдат взаимно полезни и е крайно време връзката между двете да заработи по-активно и у нас. Целите им са да построят формула, с която да се състезават в страни като Германия, Англия, Италия, Унгария и т.н., срещу топ университети от цял свят и да докажат, че България има добри млади инженери и производство на световно ниво!

Отборът ни успешно се класира и за състезанието Formula SAE Italy & Formula Electric Italy 2017, което ще се проведе от 19-ти до 23-ти юли 2017 на писта „Рикардо Палети“ в Италия. Там ще се състезават в клас 1C (двигатели с вътрешно горене), гонейки подобряване на резултатите и класирането от миналата година в конкуренция с най-добрите.